Girişimcilik

En Çok Kazandıran Girişimcilik Fikirleri (2021-2022)

Girişimcilikle ilgili en önemli mesele harekete geçebilmek. 2021-2022 yılları en çok kazandıran girişimcilik fikirleri ve sektörleri sizler için derledik.

girisim-fikirleri-2022

Kendi işimin patronu olmak istiyorum diyorsanız ya da düzenli işimin yanında ek gelir elde etmek istiyorum diyorsanız girişimcilik tam da size göre bir meslek. Ancak girişimcilikle ilgili en önemli mesele harekete geçebilmek. Zira araştırma yapan ve girişimcilik fikirleriyle dolu bireylerin çok azı harekete geçebiliyor ve girişimciliğin en önemli kuralı ve başlıca gereken tek şey aslında harekete geçebilmektir. Diyelim ki harekete geçtik ve yapılabilecek yeni girişim fikirleri ve arayışları içindeyiz bu noktada hangi dalda harekete geçeceğimiz ve hedef kitlemiz çok önemli çünkü hedefiniz ve kararlılığınız olmalı bu sayede hedef kitleyi yakalamak  ve hangi girişim üzerinde yoğunlaşacağına karar verebilmek elde edilecek başarının en önemli temel taşı olacaktır.


Girişim gelişen dünyada artık sınır tanımayan ve adeta dünyayı küçük bir köy haline getiren teknoloji sayesinde dünyanın bir ucundan çıkabilecek herhangi bir fikir kıtalar arası mesafeden bile talep görebiliyor. Ancak girişim konusunda yapılan yanlışlardan biri de yeni bir girişim için çok sermaye gerektiren veya sıfırdan birşey ortaya çıkarmanın gerekli olduğudur. Şimdi size fikir vermesi açısından yapılabilecek yeni girişim türleri ve alanları ile ilgili bir fikir vermek istiyorum bunlardan biri ana başlıklar halinde sıralandırmak gerekirse el işi ile ortaya çıkan girişim veya e ticaret yapılabilecek girişim fikirleridir. El işi ve tasarıma bağlı yapılabilecek iş fikirlerinden biri el yapımı cüzdan üretimidir. Kişisel zevklere göre yapı malzemesi,boyutu ve üzerindeki işleme şekillerine göre kişisel zevklere hitap etmesi ve kişiye özel olması talebi artıracak ve özellikle hediyelik eşya olarak tercih sebebi olacaktır. YouTube gibi platformlardan kolayca öğrenebileceğiniz cüzdan yapımına birkaç ay içerisinde kolayca üretime geçebilecek ve kendi işinizin patronu olabileceksiniz. Bir diğer el işi ile girişim yapılabilecek bir diğer girişim fikri ise ahşap saat yapımıdır.


Ahşap üzerinden yapılabilecek yeni tasarımlar ve boyama teknikleriyle hem kolay hemde yeteneğinizi ortaya çıkarabilecek kazançlı bir diğer girişim fikridir. Terrarium tasarım fikri de internet üzerinden kolayca satış yapılabilecek ve özel günlerde tercih edilen bir başka girişim fikri olabilir. Eğer el yatkınlığınız varsa ve bir şeyleri tamir etmek gibi bir hobiniz varsa bunu işiniz haline çok rahat bir sekilde dönüştürebilirsiniz bunlardan biri de ekran hastanesi kurmak. Ekranı kırılan, çatlayan veya değiştirmek isteyen müşterilere 300 TL den başlayıp 3000 TL ye kadar çıkan tamir fiyatlarıyla birlikte iyi bir kar oranı elde edebilirsiniz. Girişimci olarak yapmak istediğiniz ve yaparken uzun vadeli düşünebileceğiniz ,ilerde işlerinizi büyütebilecek ve daha fazla müşteri kitlesine ulaşmak için sosyal ağları kullanabileceğiniz bir fikirle yola çıkarsanız sürekliliği yakalar ve başarı yolunda önemli bir başlangıç yapmış olursunuz.


Bir girişime başlamadan önce yapılan en büyük hata uzun vadeli düşünmeden ve sermayesi yüksek olan bir fikirle anlık karar vermektir. Sermaye olarak düşük miktarlarla başlayıp daha çok el emeği ile ortaya bir sanat çıkarmak hem pahada yüksek hemde başka bir yerde bulunmaması sebebiyle özel olacaktır. Örneğin ahşaptan tablo yapma ve ahşap boyamadır. Çeşitli ahşap parçaları birleştirip boyayarak sosyal medya üzerinden kişiye özel yapabilir ve özel günlerde insanların tercihi olabilirsiniz.eğer ben el işi ile değil sadece al sat yaparak kazanç elde etmek istiyorum derseniz tercih edebileceğiniz en kazançlı ve basit yollardan biri de dropshippingtir. Dropshippnig , bir mağaza kurmadan işçi çalıştırmadan ve herhangi bir yere kira vermeye gerek duymadan kazanç sağlamanızı sağlar. Mantığı ise e ticaret olarak onlıne mağaza kurarak gelen siparişleri depolamak ardından paketleme işlemi yaparak tüm mağaza masraflarından kurtulmaktır. Girişimcilik için yukarıda sıraladığımız birkaç fikir sadece tercih edebileceğiniz ana başlıklar altındaki örneklerdir.

Birkaç tane girişimcilik fikri vermek gerekirse bunlar:

  • Web / Grafik Tasarımcılığı
  • Yazılım Geliştirme
  • Video / İçerik Editörlüğü
  • Çeviri Yapmak
  • Online veya Yüz Yüze Eğitim Vermek
  • Stok Fotoğrafçılığı
  • Dijital Pazarlama Uzmanlığı
  • Seo Uzmanlığı
  • Halkla İlişkiler Danışmanlığı
  • Yaşam Ve Kariyer Koçluğu

Ve buna benzer binlerce girişimcilik fikirleri tamamen size bağlı sizde zaman kaybetmeden bu sonsuz fırsatlı sektöre atılın ve kazanç sağlamaya başlayın.

İçeriğe Ait Yorum Yaz